top of page

Lázně v pohybu - zima/nezima


Někdy se to prostě stane. Přijedete na dovolenou, víkend nebo do lázní a očekáváte sníh. No a kde nic, tu nic. I to je příběh letošních vánoc. Přes veškerá očekávání, zasněžování, touhu i snahu byly vánoce opět na blátě a k Silvestru se můžeme chystat spíš opalovat než na sjezdovku. Ač nás počasí v zimě poslední dobou moc netěší, nevěště hlavu.


Skvěle zabavit se dá i tak!


Jak se tak říká, v Mariánkách jsme se procházeli dávno předtím než to bylo moderní. Vycházky v oblasti lázěňského trojúhelníku totiž předběhl rozvoj samotného turismu. Procházky a cvičení všeobecně bylo důležitou součástí lázeňské léčby a to z dobrého důvodu. Takřka na všechny neduhy fyzického i psychického rázu nejlépe funguje právě pohyb. Ten na čerstvém vzduchu u nás skýtá navíc další benefity. Díky nadmořské výšce ve které se trojúhelník nachází, se několik míst dá klasifikovat jako klimatické lázně. Pouhý pobyt v Lázních Kynžvart a Mariánských Lázních pak působí blahodárně na respirační soustavu, jakož i celé tělo. Okolní lesy působí jako terapie duše. Pohyb a příroda jsou to nejlepší, co pro sebe můžeme udělat v jakémkoliv ročním období.


Pokud jste tak lehce zklamaní počasím, nevěste hlavu. Vydejte se na stovky kilometrů stezek kolem Mariánských Lázních pěšky nebo v běhu a ozdravte svou mysl i tělo.


Nic lepšího na světě neexistuje.








18 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page